Wespennest verdelgen

Ondanks het feit dat wespen nuttige insecten zijn omdat ze andere insecten eten en dode insecten opruimen, worden ze in het algemeen beschouwd als hele hinderlijke insecten die een bedreiging voor ons vormen. Ook is onze ervaring dat vele andere soorten voor wesp uitgescholden worden, we denken dan met name aan bijen en hommels.

Het komt met regelmaat voor dat onze medewerkers bij een “wespennest” komen en dat dit een bijenvolk blijkt te zijn, wij proberen dit zoveel als mogelijk door de telefoon eruit te filteren, maar het lukt niet altijd. Bijen worden door ons niet bestreden, een bijenvolk wordt door een imker weggehaald. U mag ons altijd bellen voor een telefoonnummer van een imker bij U in de buurt.

Maar oke, u heeft een wespennest en deze moet weg.

Wat u ook doet, NOOIT maar dan ook NOOIT de in- en uitvliegopening van een wespennest dichtmaken. Het lijkt heel logisch om alles dicht te maken, maar dit kan tot hele nare situatie leiden. Een opgesloten wespenvolk is in sommige situaties in staat om door vele materialen heen te vreten. In sommige situaties komen ze dan allemaal onbedoeld in huis. Een wespennest kan wel uit zo’n 5000 exemplaren bestaan, dit kan tot gevaarlijke toestanden leiden.

Bovendien is het voor onze medewerkers bijna onmogelijk geworden om het nest op een efficiënte manier te bestrijden. We maken met grote regelmaat mee, dat we een wespennest niet op onze manier kunnen bestrijden, omdat deze is afgedicht of ingespoten met een bizar goedje. Wij doen alsnog onze best om het nest te verdelgen, maar garantie geven wij hier niet meer op. In het ergste geval kunnen we zelfs niets voor U betekenen.

Wespen in huis

Wanneer u veel wespen in huis aantreft, dan is dit meestal het gevolg van een wespennest dat zich ergens in de constructie van de woning bevindt. De wespen zijn traag en komen meestal in de kamer terecht vanuit de naden en kieren die licht doorlaten naar het nest. Wespen kruipen vanuit het donker instinctief op het licht af, daarom worden ze bijna altijd bij het raam gevonden. Dat is ook de reden dat het voor u (maar ook voor ons) lastig kan zijn om het nest te lokaliseren. Let wel, wespen zijn meestal suffig door het gebrek aan voedsel, maar ze kunnen nog wel steken. Helemaal als je per ongeluk op gaat staan.

Probeer de openingen in huis op te sporen waar de wespen naar binnen dringen. Soms is dit bijna onmogelijk omdat er ontzettend veel openingen zijn, maar het is soms ook eenvoudig te vinden. Denk aan lichtspots in plafonds, balkaansluitingen en knieschotten. Binnenshuis kunt u openingen gewoon afdichten. Buitenshuis absoluut niet!

Voordat u ons belt.

Ga eerst op zoek naar een in- en uitvliegopening aan de buitenzijde van de woning. Dit is voor ons de plek om het nest effectief te kunnen bestrijden. Als u zomaar wat rondhangende wespen in een bosje of bij een muur ziet vliegen, dan kunnen wij niets doen. Wespen vliegen de hele dag heen en weer het nest in, hoe warmer het weer, hoe drukker het nest. Ziet u deze plek niet, dan heeft het echt geen zin om te bellen. Komen we voor niets, dan brengen we de voorrijkosten in rekening. Voor de zekerheid, wij voeren geen inspecties uit of dit moet vooraf telefonisch afgesproken zijn.

Wespen vergissen zich ook.

Wij zien ook regelmatig rondhangende wespen om een bepaalde opening zonder echt doelgericht in- en uit een opening te vliegen. Ook wespen vergissing zich wel eens, dit komt vaak voor als een wespennest op een soortgelijke plek bij de buren zit. Wanneer de voor- of achterzijde van de woning vrijwel identiek gebouwd is, dan vergissen veel wespen zich bij terugkomst en kruipen bij u in de woning in de verkeerde opening. Op deze wijze komt u weer suffe wespen tegen, dus ga niet alleen bij de eigen woning aan de buitenzijde op zoek, maar kijk ook eens bij de buren, of een soortgelijk huis, maar een straat verder.

Wespennest op het dak.

Wij kunnen over het algemeen met onze spullen tot een hoogte van 7 á 8 meter hoogte komen, uiteraard zijn er altijd uitzonderingen. Maar een belangrijke regel is dat wij nooit op een schuin dak klimmen of gevaarlijke fratsen gaan uithalen. Kunnen we er met onze spullen (en ladder) niet bij en u wilt toch het wespennest bestreden wordt, dan zal er een steiger of hoogwerker gehuurd moeten worden. Deze kosten zijn uiteraard voor de opdrachtgever.

Kosten

Wij bestrijden een wespennest voor € 70,- inclusief 21% btw, voorrijkosten en garantie (tarief 2022). Heeft u meerdere nesten op één locatie dan kost elk volgend nest € 35,- Afspraken maken wij voor de eerst volgende werkdag. Voor spoedgevallen zijn wij in het weekend ook beschikbaar. U kunt ons bereiken op 023-5400197 of info@wespennestverdelgen.nl.

In Nederland is het verboden om wespennesten buiten in de grond te verdelgen! Loshangende wespennest, mogen nog wel bestreden worden, maar dit moet met een ander product gebeuren, dan wij normaal gesproken gebruiken.

Zelf doen? Klik hier voor onze producten om een wespennest te verdelgen.

 

Van links naar rechts: Hommel, wesp, honingbij