Wespen verdelgen

 

Wespen kunnen wanneer ze in het nauw worden gebracht of wanneer het nest wordt verstoord agressief worden en achtervolgen de verstoorder om tot steken over te gaan, liefst meerder malen achter elkaar en geholpen door vele andere wespen uit het verstoorde nest. In deze gevallen komt gif de huid binnen uit een steekzakje dat onder aan de buik van de wesp zit.

Dit bevat een intens irriterende stof die circa twee dagen ontsteking veroorzaakt in de omringende huid. Levensgevaar is heel klein, tenzij men een aantal steken tegelijk krijgt (er zijn gevallen bekent waar 20 wespen steken dodelijk waren.) of in of bij het strottenhoofd gestoken wordt, waardoor zo’n zwelling ontstaat dat de luchtweg afgesloten wordt.

Van echte allergische reacties is pas sprake als er symptomen zijn van misselijkheid, flauw worden, of jeukbulten of uitslag over het hele lijf. Menselijke overgevoeligheid komt veel voor en een tweede steek, maanden of jaren na de eerste, kan tot een hevige en soms tot een dodelijke reactie leiden.

Verdelgen

Tracht nooit de uitvliegopening(en) van een nest dicht te stoppen. De wespen zullen net zolang zoeken of knagen tot ze een andere uitgang hebben gevonden. Op die manier kunnen ze in grote aantallen ook binnen een gebouw of woning terechtkomen.

Door de gevaren die het bestrijden van een wespennest met zich meebrengt is het verstandig deze bestrijding door een gekwalificeerd bedrijf te laten verrichten.

Wespenverdelging kost bij ons in de regio Haarlem e.o. en Haarlemmermeer  € 60,– dit is inclusief BTW, voorrijkosten etc.. en met garantie..

Gerelateerde items